Вижте всички статии

Серия Sheep Placenta

Серия Sheep Placenta

Серия Sheep Placenta. Залог за красота.

Думата «плацента» ни препраща към онези времена, когато нашата кожа е била по бебешки нежна, а ние самите под майчиното крило получавахме всичко необходимо без никакви грижи. Серия Sheep Placenta включва продукти, които помагат на стареещите клетки на кожата „да си припомнят“ младостта, и подобно на бебетата да получават наготово подхранване, което е необходимо за активното делене и растеж.

Плацентата е орган, свързващ организма на майката и детето по време на бременността. Това е кладенец от полезни биологично активни съединения.

За производството на козметичните продукти от серия Sheep Placenta се използва овча плацента, тъй като тя е най-съвместима с компонентите на човешката кожа. С помощта на високотехнологичен метод за екстрахиране производителите достигат висока степен на прочистване на екстракта. Този метод гарантира пълната безопасност на получения продукт. Освен това се запазват всички съставки, които правят плацентата ценна.

Методът на плацентно подмладяване започва своята история още през 1912 г. Професор Алексис Карел (Франция) открива активно вещество, способно да възстановява живота на клетките. Въз основа на опитите на Карел през 1931 г. швейцарският доктор Пол Ниханс създава метод на лечение с помощта на живи клетки. След 13 години японският учен Шан Дао успява да извлече от овчата плацента екстракт.

Използването на плацента започна много преди научните открития.

Като подмладяващо средство плацентата се е използвала още по времето на Клеопатра. Първите научни обяснения на лечебните свойства на плацентата се споменават в трудовете на Хипократ и Авицена.

• в Китай плацентата са наричали „лодка във виолетова река“, с която детето пристига в света. След раждането на детето са изсушавали последъка му, при поява на тежка болест са приготвяли отвара и са я давали на болния да пие. Това се е смятало за много ефикасно средство за стимулиране на защитните сили на организма.

• Руските баби-акушерки са съветвали след раждането плацентата да се заравя под прага (място за възнесение на предците) или в малка яма, в която се засажда дърво като символичен побратим на новороденото дете.

Екстрактът от плацента (Placental extract) е продукт, получен по метода хидролиза (разграждане) на плацентната тъкан, неповторим природен комплекс, съдържащ белтъци, аминокиселини, полизахариди, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи .

 Повечето от микробите, които попадат върху кожата, загиват за 20-30 минути.

Как функционира плацентната козметика?

  • Стимулира „белтъка на младостта“: протеин, който се съдържа в овчата плацента, по състав наподобява основния строителен белтък в човешката кожа – колаген. Естественото производство на колагена в организма значително се редуцира към 35-годишна възраст, което води до поява на бръчки.
  • „Блокира“ свободните радикали:свободните радикали са признати виновници за преждевременното стареене. В кожата най-силно от тях страда колагенът, тъй като радикалните молекули възпрепятстват свободното преместване на молекулите в колагеновите влакна, в резултат на което те образуват връзки, губят гъвкавостта си и стават твърди.
  • Намалява трансепидермалните загуби на влага:аминокиселините на екстракта от плацента създават върху кожата защитен филм, който възпрепятства загубата на влага, без да затруднява клетъчното дишане.
  • Осигурява наситено подхранване на клетките:екстрактът от плацента съдържа комплекс от подхранващи вещества, сред които аминокиселини, ензими, минерални вещества и много др.
  • Повишава „козметичния имунитет“:кожата е имунокомпетентен орган. Това означава, че тя сама носи отговорност за имунитета си! За тази цел кожата е въоръжена с цяла система от имунни клетки: Лангерхансовите клетки осъществяват контрол, клетките лимфоцити „бомбардират“ врага, а клетките макрофаги „довършват“ външните агенти .

Кожата представлява „щит“ на организма. На нея постоянно се налага да отразява атаките на външния свят. Но много често собствената защитна система не е на висота и агресорът побеждава. В резултат на това се появяват дерматити, екземи, акне и други козметични проблеми.

Остави мнение/коментар

    Все още няма коментари